Belganet IF

Belganet Idrottspark

Uppdaterad 080915

Förening: Belganets IF
Bildad: 1936
Dräktfärg: Blå/vit
Idrottsplats: Belganets Idrottspark
Serie 2013 (a-lag): Ihopslaget med Belganets IF sen 1970 – Herrlag div 6 västra, damer div 4 .
Ort: Belganet
Invånare: 74 (enligt SCB 2010)
Hemsida: www.belganet.nu

Hitta till Idrottsparken

Karta till danshallen (ligger bredvid idrottsplatsen). Belganet ligger mellan väg 27 (Tingsryd-Ronneby) och väg 29 (Tingsryd-Karlshamn). Infarter till Belganet finns från båda vägarna. Dock ifall man kommer söderut så rekomenderas den mindre vägen ifrån Karlshamn via Hällaryd och Halahult. Bilder på Hällaryd IF och Halasjö AIF’s plan i Halahult kommer senare.

Belganets Idrottspark

Bilderna tagna; Augusti 2008

Idrottsparken började byggas under mitten av 30-talet. Stenar hämtades från Bräkneåns stränder och den unika stenmursläktaren blev till. Läktaren som nästan kan liknas en miniatyrisk terassodling ifrån Sydamerika. Dessvärre såg det ut som läktaren börjar bli igenväxt och en del bänkar har tagit borts.

Här spelade Belganets IF fram till 1970 innan sammanslagningen med grannsamhället Hallabro. Numera används planen som träningsplan. Denna idrottsplats är ett måste att besöka för den som söker det annorlunda.

Om orten

Om man ska leta efter pittoreska byar i Sverige så är Belganet definitivt en av dem. Belägen i Bräkneåns dalgång och omgiven av vacker natur. Belganet är mest känd för Danshallen..

Galleri

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden