Lysekils FF

Gullmarsvallen

Uppdaterad 2010-04-08

Förening: Lysekils AIK
Bildad: 2015 (ihopslagning med Lysekils FF och Slättens IK)
Dräktfärg: Ljusblå tröja, mörkblåa byxor, ljusblåa strumpor
Idrottsplats: Gullmarsvallen
Idrottsplatsen invigd: 1934
Serie 2017 (a-lag): Herr, div 5 Bohuslän. 
Ort: Lysekil
Invånare: 7734 (enligt SCB 2015)

 

Gullmarsvallen

Gullmarsvallen ligger otroligt vackert i Lysekil och måste rankas till toppen av Sveriges vackraste idrottsplatser. Arbetslösheten var stor under 30-talet i Sverige. Staten bekostade de arbetslösa stenarbetarna och resultatet blev magnifikt när idrottsplatsen stod klar till invigningen 1934.

Beläget ute på en udde mot havet men ändå på promenadavstånd från centrum och omgiven av Bohusländska klippor. På södra långsidan finns en låg takläktare som sträcker sig merparten av planens längd. Läktaren består av tre rader med träbänkar med ståplatser bakom. Namnet Gullmar är hämtat från fjorden Gullmarn vid Lysekil.

Idrottsplatsen används inte bara till sport utan även till konserter. Här har Gyllene Tider, Roxette, Håkan Hellström med flera uppträtt

Allt är perfekt för en arenanörd. Den mäktiga stenmursentrén med de vita grindarna, vändkorsen, stenmuren som sträcker sig runt tre sidor av planen, den vackra sittplatsläktaren, naturläktaren med det höga klippberget och så självklart den vackra utsikten och omgivningen.

I mina ögon, en riktig 10-poängare..

Galleri

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden