Hulterstads AIK

Kvarnvallen

Uppdaterad 2010-08-31

Förening: Hulterstads AIK
Bildad: 1937
Dräktfärg: röd tröja, röda byxor, röda strumpor
Idrottsplats: Kvarnvallen
Planmått: 100 x 60 m
Serie 2014 (a-lag): Herr; Div. 6 Öland/Kalmar
Ort: Hulterstad
Invånare: 55 (enligt SCB 2010)
Hemsida: Hulterstads AIK

Hitta till Kvarnvallen

Hulterstad ligger på sydöstra Öland. Kvarnvallen ligger på höger sida om vägen om man kommer söderifrån.

Kvarnvallen

Bilderna tagna Juli 2009.

Trots att Öland bara har drygt 25 000 invånare samt att det aldrig har varit något känt fotbollsnäste med något lag på toppnivå så har det genom åren verkligen kryllat av små fotbollsklubbar, särskilt ute på landsbygden. Dock har många av dem fått lägga ner sin verksamhet genom åren troligtvis pga. för tunt material. Dom senaste i denna skara är Stora Frö IF (sista säsong 2005) och Kastlösa GoFF (sista säsong 2003). Flera har även fått gå samman med grannbyn som t ex Böda/Högby, Runsten/Möckleby och SSG (Stenåsa/Sandby-Gårdby). Men lilla Hulterstads AIK från sydöstra Öland med dryga 50 invånare kämpar vidare i egen regi i lägsta serien.

Hulterstads AIK bildades 1937. Än så länge har jag ingen info om deras historia. Om det är någon som har det så får ni gärna Maila mig. Klubben har även en reservplan i byn Alby som ligger lite norr om Hulterstad.

Kvarnvallen ligger väldigt idylliskt i den lilla radbyn Hulterstad på Ölands sydöstra sida. Just på sydöstra sidan av ön är det väldigt glest mellan turisterna jämfört med övriga Öland. Jag tog vägen ifrån Ottenby och åkte norrut mot Hulterstad. Utmed vägen avlöser den ena radbyn den andra och det är väldigt vacker natur med havet på östra sidan och det öländska slättlandskapet runt om.

Själva idrottsplatsen i sig är rätt enkel med bänkrader på båda långsidor. Omklädningshuset är en träbyggnad målat i klubbens färger och en kiosk bredvid. Dock finns en fin välkomstskylt som syns nedan. Men det som utmärker Kvarnvallen är dess omgivning och läget. Belägen i byns östra del med närheten till havet och omgiven av mer eller mindre oändlig betesmark i form av det öländska slättlandskapet samt små stenmurar som skärmar av de olika betesmarkerna.

Som synes på bilderna så var det extremt torrt i marken och det fanns inte mycket grönt på planen. Det skulle vara kul att åka hit en fin vår eller höstdag och se en match dock inte en blåsig och regnig höstdag med tanke på läget.

För den som gillar små pittoreska byar så kan jag rekommendera Hulterstad som så även har en liten fin idrottsplats.

Så här minns en spelare Kvarnvallen:
– Det blåser alltid orkan, man ser havet och det går kossor (enligt rykten ilskna tjurar) runt planen vilket gör att man får hoppa över elstängsel när man ska hämta bollen, något hemmalaget givetvis utnyttjar för att maska. Tyvärr har jag aldrig lyckats ta en enda poäng på den planen.

Mer om naturområdet Alvaret här.

Galleri

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden