Degeberga GoIF

Degeberga IP

Uppdaterad 2011-05-25

Förening: Degeberga GoIF
Bildad: 1932
Dräktfärg: vit tröja, vita byxor, vita strumpor
Idrottsplats: Degeberga IP
Idrottsplats invigd: ?
Planmått: 110 x 65 m
Publikrekord: ?
Serie 2014 (a-lag): Herr; Div. 7  mellersta Skåne
Ort: Degeberga
Invånare: 1 291 (enligt SCB 2007)
Hemsida: Degeberga GoIF

Hitta till Degeberga

Degeberga är en tätort i Kristianstad kommun. Kommer man söder ifrån, följ skylt och sväng vänster (in på Forsakarvägen) mot Forsakar Naturreservat. Idrottsplatsen ligger sedan på vänster sida.

Degeberga IP

Bilderna tagna Juli 2010.

Degeberga är ett samhälle i nordvästra Skåne. Beläget ca 2,5 mil söder om Kristianstad. Orten har bl.a. blivit känd genom Forskar Naturreservat som bl.a. har Skånes högsta vattenfall.

I boken ‘Trista sevärdheter i Sverige’ nämns vattenfallet. Som sagt väntar er inte något större fall om ni tänkt åka dit.

Idrottsplatsen ligger i utkanten av samhällets sydvästra del, alldeles i närheten av naturreservatet. Beläget vackert nedanför en sluttning och skogen som granne på andra långsidan, en fin kombination. Entrébyggnaden är ganska enkel och består av en liten tegelbyggnad med tak och klubbmärket på framsidan. Det som utmärker den här idrottsplatsen är de vackra avbytarbåsen som vi här ska göra lite extra reklam för. Någon läktare finns inte på idrottsplatsen men den naturliga grässluttningen räcker nog väl för Div. 6.

Apropå avbytarbås. I arenagalna landet England har en kille t.o.m. gett ut en bok om sin passion till just avbytarbås. Boken heter kort och gott ‘Dugouts’ och innehåller bilder på ca 100 annorlunda avbytarbås i England. Hade han sett avbytarbåsen på Degeberga Idrottsplats så hade definitivt gått igång på dem. För er som undrar om jag har den boken, svar JA..

Galleri

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden