Ignaberga IF

Ignaberga IP

Uppdaterad 2016-04-13

Förening: Ignaberga IF
Bildad: 1962
Dräktfärg: Svart tröja, svarta byxor , svarta strumpor.
Idrottsplats: Ignaberga IP
Idrottsplats invigd: ?
Planmått: 100 x 60 m
Publikrekord: ?
Serie 2016 (a-lag): Herr; Nedlagt sen 2012. Då div.6 norra Skåne
Ort: Ignaberga
Invånare: 62 (enligt SCB 2010)
Hemsida: Ignaberga IF

Hitta till Ignaberga IP

Det återstår inte mycket av idrottsplatsen men vill du ändå åka dit och bocka av den på din lista så ska du slå in adressen Ignaberga 7131. Byn Ignaberga ligger mellan Hässleholm och Vinslöv (vid sidan av väg 21). Fotbollsplanen låg bakom kyrkan.

Ignaberga IP

Bilderna tagna juni 2015

Jag hade fått tips av en besökare till hemsidan att ta mig till Ignaberga innan det var för sent. I samband med en fotoresa till bl.a. Hässleholm för bokprojektet ‘Idrottsplatsen i våra hjärtan‘ så passade det fint att åka till Ignaberga. Efter att ha svängt av väg 21 så kom jag fram till den höga kyrkan i rött tegel. Eftersom jag inte riktigt visste vart idrottsplatsen låg så fick jag fråga en av kyrkvaktmästarna. Han blev nog ganska förvånad när någon frågade vägen till idrottsplatsen.
Ignaberga IF bildades 1962, dock ingen uppgift när idrottsplatsen invigdes. Men det sista framträdandet gjordes säsong 2012. Jag hittade en artikel på nätet som var skriven några år tidigare, och där stod det hur bra den lilla föreningen mådde.
Ett framgångsrikt år för klubben var 2005 när laget slutade trea i div.6 och blev uppflyttade till div.5. Sejouren i femman blev dock kortvarig med endast 1 inspelad poäng och målskillnad 26-148. Fotbollen lades sedan i vila två säsonger, kanske för att samla kraft för en ny omgång. 2009 var Ignaberga tillbaka på fotbollskartan igen och spelade tre säsonger till. En investering som klubben gjort (säkerligen under 2000-talet) var att sätta dit nya avbytarbås i form av busskurer. Men det var de inte ensamma om, åker ni runt kring Hässleholm och Kristianstad och besöker idrottsplatser kommer ni upptäcka att de står på var och varannan idrottsplats. En del har kvar texten ‘Länstrafiken Kristianstad’
Efter säsong 2012 firade klubben 50 år och på klubbens hemsida kunde man läsa hur lyckad festen blev och hur man planerade för säsong 2013.
Men 2012 tog det alltså slut, iallafall på Ignaberga Idrottsplats, en inspark från byns kyrka. Vi kan alltså säga att här ligger en idrottsplats begraven.
Hässleholm Kommun ägde både klubbhuset och fotbollsplanen. Först ut att säljas var klubbhuset och sen såldes även idrottsplatsen. Och nu i samband med denna uppdatering (april 2016) så hade även målställningar precis sålts på Blocket för 1500 kr st.

Kontakta gärna mig om du varit med i Ignaberga IF.

Galleri

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden