Ankarsrums IS

Bruksliden

Uppdaterad 2013-08-12

Förening: Ankarsrums IS
Bildad: 1919
Dräktfärg: grön-vit randig tröja, grön byxa, grön strumpa.
Idrottsplats: Bruksliden
Idrottsplats invigd: ?
Planmått: 100 x 60 m
Publikrekord: ?
Serie 2013 (a-lag): Herr; Div. 6 Vimmerby
Ort: Ankarsrum
Invånare: 1 254 (enligt SCB 2010)
Hemsida: Ankarsrums IF

Hitta till Bruksliden

Ankarsrum samhälle ligger strax söder om väg 40. Två avfarter finns, kommer ni från Vimmerby ta den första som är lite vackrare om ni har tid. Följ genomfartsvägen ‘Kungsvägen’ tills T-korsningen . Där tar ni vänster mot Säterivägen men sen rakt fram på Axhultsvägen. Sen tredje vänster in på Ekvägen. Följ den och ta vänster in på Bruksliden.

Bruksliden

Bilderna tagna juli 2010

Det gamla bruks och järnvägssamhället Ankarsrum mellan Vimmerby och Västervik i Småland är ett fint litet ställe.
Orten har tidigare hetat Ångersrum men det var väl för tur att de bytte till Ankarsrum . Risken hade väl blivit att orten fått smeknamnet Ångestrum istället och då hade kanske den vikande befolkningsutvecklingen varit ännu värre.

Bruksliden som idrottsplatsen heter ligger i norra delen av samhället, inte så långt ifrån väg 40 mot Västervik.
Rekommendera även ett besök vid järnvägstation, då helst under sommaren när trafiken är igång. Går både rälsbuss och ånglok. Mer info finns på denna hemsida

Jag besökte Bruksliden en otroligt het julidag 2010 när jag var på väg hem från Västervik. Lägg där till att AC’n hade gått sönder i min svarta V70 så förstår ni att flertalet stopp utmed vägen var ett måste. Vilken tur att man har fått detta nörderi på sig så att man måste göra lite idrottsplatsbesök…….

Bruksliden består av en st. A-plan samt den gamla bandybanan som grusplan. En lång öppen sittläktare med fem rader finns på ena långsidan.
Den svenska Bandydöden har skördat många offer särskilt på landsbygden. Både Ankarsrum och grannsamhället Gunnebo hade varsitt bandylag fram till 1990. Då gick de båda lagen ihop och bildade AG90 som varade fram till 2000 då klubben lades ner..

Galleri

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden