Berga GoIF

Berga IP

Uppdaterad 2010-02-12

Förening: Berga GIF
Bildad: 1924
Dräktfärg: vit tröja, vita byxor, vita strumpor
Idrottsplats: Berga IP
Idrottsplats invigd; 1956
Planmått; 100 x 63 m
Publikrekord; ?
Serie 2014 (a-lag): Herr div. 5 nordöstra Småland
Ort: Berga
Invånare: 724 (enligt SCB 2010)

Hitta till Berga IP

Berga är en ort i Högsby kommun i Småland. Belägen ca 5 km norr om Högsby. Kartlänk till Berga från eniro.se. Idrottsplatsen är belägen i norra delen av  orten på höger sida. Sväng av vid Idrottsvägen.

Berga IP

Bilderna tagna Oktober 2008

BB 2001 som laget egentligen heter numera är en sammanslagning mellan  klubbarna Berga GIF och närbelägna Bockara GoIF (1 mil norr om  Berga). Klubbarna gick ihop 2001 därav namnet BB 2001. Dom senaste fem  säsongerna har klubben abonnerat på en plats i division 6.

Väl framme vid parkeringen så ser idrottsplatsen inte så speciell ut.  En stor entré möter besökarna i hörnet. Två entréholkar med tak över  och grind i mitten. Men på den västra långsidan finns en härlig läckerhet. Längs med  hela långsidan och en bra bit på den norra kortsidan finns en härlig  liten stenmur med ett räcke över. Ovanför den sträcker sig en hög  sluttning där klubben placerat in lite bänkar här och där vilket  säkert ger en fin utsikt. I kombination med det och höstens färger  så gör de små blå avbytarbåsen i trä det hela en härlig inramning.

På östra långsidan finns ytterligare en entré även den målad i blått.  På denna sidan finn klubbhuset. Här finns även en bänkrad med räcke.  Helt klart värt ett besök..

Galleri

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden