Horda AIK

Munkavallen

Uppdaterad 2014-08-27

Förening: Horda AIK
Bildad: 1944
Dräktfärg: Svart tröja, gula byxa, svarta strumpa.
Idrottsplats: Munkavallen
Idrottsplats invigd:  ?
Planmått: 105 x 65 m
Publikrekord: ?
Serie 2014 (a-lag): Herr: Division 6 Ljungby. Dam (kombination med Bor och Rydaholm.)
Ort: Horda
Invånare: 377 (enligt SCB 2010)
Hemsida: http://www.horda.nu/

Hitta till Munkavallen

Orten Horda ligger utmed väg 27 mellan Rydaholm och Värnamo. Kör in i samhället, över järnvägen och ta därefter vänster. Höger sen på Norrbyvägen. Idrottsplatsskylt finns sen på höger sida. Eventuellt ligger ett badkar där också.

Munkavallen

Efter att sett favoritlaget Halmstads BK i Superettan borta mot IFK Värnamo så passade jag och min kompis på att besöka några planer med våra barn. Alltså lite idrottsplatsscouting . Maten inhandlades på McDonalds (enligt barnens önskan) i Värnamo men åts på en filt på Rastavallen i Bor. Därefter drog vi då till Horda där min kompis blev alldeles nostalgisk av de gamla affärsbyggnaderna och stationen i samhället.

Horda är ett typiskt samhälle i Småland ute på landsbygden. Affärerna, posten och banken är nedlagda och tågen har slutat stanna. Men lite händer det i alla fall i Horda. Skolan finns ännu kvar, en musikkår, ett par frikyrkor och så självklart fotbollsklubben Horda AIK.

Munkavallen som då idrottsplatsen heter ligger lite utanför samhället. Ett ganska trevligt läge med betesmark och åkrar innan man svänger av till planen. En grusväg leder dig sen bort till anläggningen som består av en A-plan och en träningsplan.

Missa för guds skull inte att besöka den fina gamla järnvägsstationen i samhället om du gillar nostalgi och framförallt järnvägsmiljöer.

Någon som vet om den gamla villan mitt emot stationen är det f.d. Järnvägshotellet ?
Ny info 140829
Tack vare f.d. Horda bon Oskar så har jag nu fått reda på att i det rosa huset var det bank och charkituriaffär.
Munkavallen kommer från att munkarna i Nydala ägde marken där förr. Platsen kallades då för munkajorden.

 

Galleri

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden