IFK Grimslöv

Furuskans

Uppdaterad 2011-10-19

Förening: IFK Grimslöv
Bildad: 1938
Dräktfärg: vit tröja, blå byxor, vita strumpor
Idrottsplats: Furuskans
Idrottsplats invigd: 1962
Planmått: 105 x 64 m
Publikrekord:
Serie 2014 (a-lag): Herr; Div. 5 sydvästra (med Västra Torsås IF). Dam: Division 4 Ljungby.
Ort: Grimslöv
Invånare: 593 (enligt SCB 2010)
Hemsida: IFK Grimslöv

Hitta till Furuskans

Grimslöv är en tätort i Alvesta Kommun, Beläget ca 25 km söder om Alvesta. Idrottsplatsen ligger i södra delen av orten. Idrottsplatsskylt finns på genomfartsvägen.

Furuskans

Bilderna tagna Maj 2009

Furuskans byggdes 1962, tidigare spelade IFK på Björkåvallen. Den planen användes numera till bilbingo. Se mer påBjörkåvallen sidan.
Det finns oftast någon förklaring bakom ett namnval, i detta fall kom namnet till genom en omröstning. Idrottsplatsen är omgiven av mycket tallar. Eftersom Tallevi är namnet på grannorten Vislandas idrottsplats så var det inget bra alternativ och Tallvallen finns på flera platser. Det vinnande bidraget blev Furuskans. Furu med tanke på skogen och skans finns ju som idrottsplatsnamn i bl.a. Smedby och Kalmar.
Tidigare så hade klubben även en annan dräktfärg. Då var det röd tröja och blå byxor men det byttes under 70-talet till den mer traditionsenliga IFK färgen blå och vit.

Som bäst har föreningen spelat i gamla Div. 4. Det gjorde man i slutet av 60-talet till säsong 1975 då man kom sist och åkte ur. Bästa säsongen var 1971 då man kom femma. På den tiden var div. 4 lika med nivå fyra, alltså jämförbart med dagens div. 2. I det nuvarande seriesystem i Småland är div.4 lika med nivå sex för elit div. 4 och nivå sju för div.4.
Som bäst på 2000-talet så har IFK spelat i Elitfyran två säsonger..

Galleri

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden