Lidhults GoIF

Lomövallen

Uppdaterad 2014-10-28

Förening: Lidhults GoIF
Bildad: 1930
Dräktfärg: röd tröja, röda shorts, röda strumpor
Idrottsplats: Lomövallen
Idrottsplats invigd: 1938
Planmått: 105 x 65 m
Publikrekord: 650 personer vid svenska cupen mot Falkenberg.
Serie 2014 (a-lag): Herr; Div. 6 södra
Ort: Lidhult
Invånare: 611 (enligt SCB 2010)
Hemsida: Lidhults GoIF

Hitta till Lomövallen

Tätorten Lidhult ligger ungefär 45 km öster om Halmstad och ca 40 km väster om Ljungby. Inte utmed väg 25 som förbinder de båda städerna utan lite ‘karantärsplacerat’ 15 km från väg 25. Lomövallen ligger i sydvästra delen av orten, utmed Singeshultsvägen.

Lomövallen

Ej besökt: Bilder inskickat av Bengt Månsson, Växjö.

Tittar man på kartan så ser man hur avsides orten ligger. Oftast ligger ett samhälle i närheten av en större väg men Lidhult ligger lite i Ingemansland. Tillhör landskapet Småland men tillhör Hallandsserien.

Så här beskriver Bengt sitt besök.

Mitt minne av Lidhult var att det var förvånansvärt många företag på denna lilla ort mitt ute i skogen. Både stora och små. Det som sticker ut är truckföretaget Cargotech (fd Kalmar LMV). Skulle detta stängas/flyttas blir det helt klart kännbart för Lidhult.
 
En liten märklig detalj: när den gamla kyrkan i Lidhult revs, flyttade man den till Tylösand (Halmstad), finns där idag som St Olofs Kapell.
Idrottsplatsen är en liten pärla tycker jag. Den ligger fint till, liksom på en platå. Man får gå upp på en liten grusväg/stig tills man kommer till entrén. Mysig känsla, lite som förr i tiden. Hela området väldigt välskött så man är nog stolt över sitt lag och planen.

Galleri

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden