Norrhults BK

Odenplan

Uppdaterad 2008-10-18

Förening: Norrhults BK
Bildad: 1922
Dräktfärg: Gula tröjor, svarta byxor, gulsvarta strumpor
Idrottsplats: Odenplan
Idrottsplats invigd: 1957
Planmått: 100 x 60 m
Publikrekord: 2000 personer vid invigningen.
Serie 2014 (a-lag): Herr div. 5 södra.
Ort: Norrhult
Invånare: 1215 (enligt SCB 2010) omfattar även Klavreström
Hemsida; Norrhults BK

Hitta till Odenplan

Samhället Norrhult ligger i Uppvidinge kommun, ca 3,5 mil söder om Vetlanda.

Länk från Norrhult BK’s hemsida. Som synes på länken så finns det ytterligare en plan på kartan och det är Klavrevallen. En gång hemmaplan för den nedlagda klubben Klavreströms IF. Bilder på den kommer senare. NBK använder den planen nu mera.

Färgfoton tagna Augusti 2008

Norrhult-Klavreström är en tätort i Uppvidinge kommun men en den del av orten är även belägen i Växjö kommun. Natursköna Odenplan är hemmaplan för Norrhults BK. En ort som annars är mest känd för glasbruket Rosdala och att dansbandsprofilen Thorleif bor där.

De båda samhällerna Norrhult och Klavreström som mer eller mindre är sammanväxta hade på 40-60talet varsit bra lag som spelade flera säsonger i gamla div 3 och div 4. Med tanke på den gamla seriesystemet så var div 3 på den tiden nivå 3. Nu är det bara Norrhult som har kvar laget, Klavreströms IF lades ner 1969. Bilder på deras plan Klavrevallen kommer senare.

1957 invigdes Odenplan och en kombination från Norrhult och grannsamhället Klavreström med förstärkning av målvakten ‘Rio Calle’ Svensson, Helsingborg mötte Motala IF. Över 2000 personer kom och tittade.

En vacker idrottsplats som är omgiven av skog på alla fyra sidorna. Sluttningen ger en bra vy över planen, stenmuren längst ner mot planen är en extra krydda på moset..

Galleri

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden