Österkorsberga IF

Salomonslyckan

Förening: Österkorsberga IF
Bildad: 1932
Dräktfärg: Svart/gul tröja, gula byxor, svarta strumpor
Idrottsplats: Salomonslyckan
Idrottsplats invigd: 1952
Planmått: 100 x 60 m
Publikrekord: 413, match mot Hvetlanda GIF år 1952
Serie 2014 (a-lag): Herr div 6 Vetlanda
Ort: Korsberga
Invånare: 694 (enligt SCB 2010)
Hemsida: Österkorsberga IF

 

Hitta till Salomonslyckan

Korsberga är ett samhälle utmed väg 31, ca 15 km söder om Vetlanda. Kommer man ifrån Vetlanda så ligger Salomonslyckan på vänstra sidan nästan direkt vid ankomst, skylt finns. För den som är sugen på minigolf så finns en annorlunda bana i Korsberga.

Salomonslyckan

Bilderna tagna Juli 2008

Ett lite annorlunda namn på en idrottsplats, den som bara ha hört namnet kan tro att det är en sektplats. Vad jag har läst så ska namnet tidigare varit platsen för en betesmark vid namn ‘lyckan’ . Vem nu Salomon var vet ingen men det kanske var han som ägde marken.

Salomonslyckan är en enkel idrottsplats med enkla faciliteter för åskådarna. Ena sidan med lite bänkrader och på samma sida finns även klubbhuset med tillhörande kiosk och omklädningsrum. Utöver A-planen finns även en träningsplan med elbelysning och en 7-mannaplan.

Publikrekordet är ifrån 1952 då 413 personer såg en invigningsmatch mot Hvetlanda GIF. Säsongen 2008 vann klubbens herrlag div 6 Vetlanda.

Klubben arrenderar även den nedlagda klubben Lindshammar GoIF’s Bruksvallen som ligger alldeles jämte Lindshammars glasbruk. Bilder på Bruksvallen kommer senare.

NY INFO
Sen något år så används inte längre Bruksvallen i Lindshammar av Österkorsberga då en konstgräsplan i Vetlanda har anlagts. Detta betyder troligtvis slutet för Bruksvallen. Bilder från Lindshammar finns här

 .

Galleri

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden