Sandsbro AIK

Sandavi
saik

Uppdaterad 2011-06-12

Förening: Sandsbro AIK
Bildad: 1970
Dräktfärg: Gula tröjor, gröna byxor, gula strumpor
Idrottsplats: Sandsbro AIK
Idrottsplats invigd: 80-talet
Planmått: 100 x 60 m
Publikrekord:
Serie 2014 (a-lag): Herr; Div. 4 sydvästra. Dam; Div. 3 sydvästra
Ort: Växjö
Invånare: 60 887 (enligt SCB 2010)
Hemsida: Sandsbro AIK

Hitta till Sandavi

Sandsbro är en stadsdel i norra delen av Växjö. Från Växjö Centrum följ Sandsbrovägen och vägskylt 23 mot Åseda. Vid ankomst till Sandsbro ta avfart mot Fyllerydsvägen. Idrottsplatsen ligger nedanför skolan på vänster sida om vägen.

Sandavi

Bilderna tagna Juni 2010

En relativt ung klubb och idrottsplats jämfört med övriga ‘gamlingar’ på hemsidan. Sandsbro AIK bildades 1970 ur gamla klubben Gårdsby IK som hade lag i seriesammanhang senast 1968. Det dröjde dock tills 1985 när det första a-laget spelade för Sandsbro AIK.

Sandavi är helt klart den mest natursköna idrottsplatsen i Växjö Kommun. Omgiven av vallar på alla fyra sidorna och blandningen av skog och sjön Toftasjön som ligger bara några meter bakom den östra långsidan gör den till en riktigt härlig fotbollsidyll. En riktig pärla.

Vet inte riktigt när Sandavi stod klar men troligtvis någon gång i mitten av 80-talet. Rätta mig gärna någon som vet. I mina ögon så ska en riktig 10 poängare för en idrottsplats/arena innehålla inslagen av skog, närhet till sjö, rejäla grässluttningar, stenläktare, jordbrukslandskap, gamla byggnader och en vacker entré t ex klassisk svensk folkparksentré. Någon direkt entrébyggnad finns inte på Sandavi men väl många av mina andra kriterier.

Måste bara tipsa om ett favoritställe när det gäller café som inte ligger särskilt långt ifrån Sandavi ifall ni är i närheten och blir sugna på en ‘kopp lut och något hembakat’. Kolla in Toftstrands konditori som ligger lite längre norrut på Sandsbrovägen så förstår ni varför.

Som sagt, är ni på genomfartsresa eller arenafotografering i Växjö. Ta gärna Värendsvallen men missa definitivt inte Sandavi. Dessvärre hade jag gärna lagt till ett besök på nostalgiska Gamla Värendsvallen också men den finns bara i minnet sen grävskoporna satte käftarna i den i mars 2011. Dock kan ni se bilder från Gamla här på hemsidan när den var aktiv. Klicka här.

Galleri

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden