SK Lojal

Ekensved

Uppdaterad 2014-07-29

Förening: SK Lojal
Bildad: 1941
Dräktfärg: röd/svart tröja, svarta byxa, röda strumpa.
Idrottsplats: Ekensved
Idrottsplats invigd: 1947, står det i boken Svensk Idrottsfolk från mitten av 40-talet. Stämmer det ?
Planmått: 102 x 60,5 m
Publikrekord: Om inget hänt sen mitten av 40-talet så är fortfarande publikrekordet 450 från 1947.
Serie 2016 (a-lag): Division 6 Vimmerby
Ort: Vena
Invånare: 367 (enligt SCB 2010)
Hemsida: 

Hitta till Ekensved

Orten Vena ligger ca 10 km nordost om Hultsfred. Väl i samhället, följ Kristalavägen österut, ta av in på Ekvägen och följ den tills den övergår till Hembygdsgården. Idrottsplatsen ligger till höger.

Ekensved

Bilderna tagna juli 2010

Jag hade äran att besöka det lilla samhället Vena utanför Hultsfred en kokhet sommardag 2010. Vi var på väg hem från en semester i Västervik i en svart volvo där AC´n passande nog hade lagt av. Det blev flera stopp utmed vägen. Istället för att köra den tråkiga väg direkt till Vimmerby så tog vi mindre vägar via Ankarsrum (se bilder på sidan), Hjorted (se bilder på sidan) och Tuna (ej på sidan ännu).
Orten Vena måste verkligen vara ett mecka för nostalgifanatiker. Här finns en gammal Gulfmack bevarad, smalspåret Hultsfred-Västervik stannar i samhället (tyvärr är dock den gamla stationen riven), lanthandel, värdshus och så då idrottsplatsen Ekensved som ligger naturskönt vid hembygdsgården.
Vi tog först en drickapaus i kiosken på orten. Just en sån där gammal kiosk som knappt inte existerar längre i landet.

Varav namnet SK Lojal på klubben vet jag inte men namnet har i alla fall varit detsamma sen starten 1941. Entrén ligger vackert på höjden alldeles jämte hembygdsgården. Snett ner till vänster kan man skymta den lilla träläktaren på idrottsplatsen mellan träden. Det är en trevlig och välskött idrottsplats . Jag föredrar de idrottsplatser som inte har träningsplanerna runt om A-planen, just för att det blir en mer stängd känsla. Här är dessutom närheten till skogen och kullen. Helt klart värt en omväg.

 

Galleri

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden