Ambjörnarps IF

Ekelid

Uppdaterad 2013-04-28

Förening: Ambjörnarps IF
Bildad: 1932
Dräktfärg: Blå tröja, röda byxor, blå strumpor.
Idrottsplats: Ekelid
Idrottsplats invigd: ?
Planmått: 100 x 60 m
Publikrekord: ?
Serie 2013 (a-lag): Vilande sen 2012. Säsong 2012, Herr; Uteslutet från Div. 6 Ulricehamn.
Ort: Ambjörnarp
Invånare: 270 (enligt SCB 2010)
Hemsida: Ambjörnarps IF

Hitta till Ekelid

Samhället Ambjörnarp ligger ca 9 km sydväst om Tranemo. Väl inne i Ambjörnarp följ genomfartsvägen söderut. Där textilindustrin ligger tar ni höger. Ekelid ligger sedan på höger sida.

Ekelid

Bilderna tagna April 2012.

I området kring Tranemo-Svenljunga finns flera vackra idrottsplatser med naturläktare, bl.a. Månstad, Öxabäck och här har vi Ambjörnarp med idrottsplatsen Ekelid.

Det lilla samhället Ambjörnarp utanför Tranemo i Västergötland lever i all högsta grad med bl.a. skola, restaurang, dresincykling, vattenskidsförening och en oerhört vacker idrottsplats. Tyvärr saknar dock Ambjörnarp ett fotbollslag i år.

Vad ska man säga om Ekelid ?
Det finns gott om idrottsplatser i landet med höga naturläktare t ex Odenplan (Norrhults BK), Berga IP (Berga GIF) och Sandavi(Sandsbro AIK). Vad som skiljer Ekelid mot dom andra är att här har man verkligen lagt ner extra kärlek till sin idrottsplats genom att bygga en takläktare mitt på sluttningen. Väldigt enkel, påminner om ett vindskydd mer än en läktare men passar väldigt bra in på omgivningen. Den tilltalar mig väldigt mycket, så pass mycket att den både blev Januaris bild i Idrottsplatskalendern 2013 och dessutom hamnade på min tio i topplista som kommer i en sporttidning framöver.

Vad finns det att hitta om klubben Ambjörnarps IF då ?
Bildades 1932 men gjorde sin första säsong så sent som 1958, i Marks Reservlagsserie. Där kom man trea av nio lag. Att nämna så spelade Axelfors IK i samma serie. Vad som hänt med deras lag kan ni se på deras lagsida, Axelfors IF.
Därefter följde en uppgång i seriesystemet för Ambjörnarp , först via Div. 8 och sen upp till Div. 5 år 1968. Men där blev det bara en säsong, sen blev det sexan och ibland bara lag i reservserierna fram till förra säsongen 2012. Både säsong 2010 och 2011 så fick man slå ihop laget med ett annat krislag, Uddebo GoIF. Förra året så gick det så illa att man redan under vårsäsongen fick lämna w.o. ett par matcher och sen blev laget uteslutna. Reservlaget fullföljde dock serien.
Men i år deltar man inte ens i reservlaget.
Apropå Uddebo GoIF så såg deras idrottsplats Vävarevallen ut så här när jag var där i Maj 2009. Hur den ser ut nu har jag ingen aning. Förhoppningsvis bättre men ej troligt.

Om någon har bilder eller vet något mer om Ekelid så får ni gärna kontakta mig mats@idrottsplats.se.

Galleri

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden