Skinnskattebergs SK

IP Hedströmmen

Uppdaterad 2010-09-06

Förening: Skinnskattebergs SK
Bildad: 1922
Dräktfärg: blå tröja, vita byxor, blå strumpor
Idrottsplats: IP Hedströmmen
Idrottsplats invigd: ?
Planmått: 105 x 65 m
Publikrekord: ?
Serie 2014 (a-lag): Herr div. 5 Västmanland.
Ort: Skinnskatteberg
Invånare: Skinnskatteberg; 2287 (enligt SCB 2010)
Hemsida: Skinnskattebergs SK

IP Hedströmmen

Ej besökt. Bilder och info är inskickade av Kenneth och Nadia, Fagersta.

Bruksorten med det udda namnet Skinnskatteberg ligger ca 55 km nordväst om Västerås. Ortsnamnet lär ha kommit ifrån ‘bergslagen som betalar skatt i skinn’. Källa från wikipedia

På ortens idrottsplats IP Hedströmmen finns en underbar gammal träläktare målad i klubbens färger som är blått och vitt. Är inte den K-märkt så är det ett misstag av kommunen.

Kenneth som skickat in bilderna skriver:

SSK har 2 hemmaplaner dels IP Hedströmmen som ägs av föreningen och dels kommunala Masbo IP en steril, tycker jag anläggning med löparbanor, betongsittplatser på ena långsidan, det finns också en hockeyrink, det har funnits hockeylag i Skinnskatteberg dels SSK tidigare och vid senare datum Skinnskattebergs HC som tävlade med Larsbo IF i Dalarna om att vara sämst i Sverige.

Där fanns också en grusplan/bandyplan där Bandyklubben Skinnsberg spelade, den föreningen är numera nedlagd. Där står nu en inomhushall för fotboll som SSK har byggt själva. Nackdelen är att det är en 9-mannaplan och den är byggd på kommunens enda grusplan vilket betyder att det är omöjligt att spela träningsmatcher under våren för SSK, i år spelade dom inte en enda träningsmatch hemma och endast ett par på bortaplan.

Jag kan också berätta att SSK har en ny tränare i år, en holländare som har spelat i landslaget och tränat både i Holland och i något Arablands högsta divisioner. Familjen flyttade till Skinnskatteberg och frågade SSK om det fanns något veteranlag att spela i.  Svaret blev nej men vi har ett tränaruppdrag ledigt. Han heter Remco Boere förresten, har tydligen spelat i ADO den Haag..

Galleri

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden