Premiärhelg på Björkvallen

Publicerat 2015, 24 april av Mats

Så var det äntligen dags för den efterlängtade premiärhelgen på Björkvallen. Inte nog med att fotbollslaget spelar sin första träningsmatch på lördag så blir det även löparfest på söndag när Gustavsfors IF:s nya satsning Gustavsforsvarvet går av stapeln. Det är med andra ord i Gustavsfors det händer.

Försäsongen har hittills inte gått så smidigt som tänkt när matcher blivit inställda, hastigt planerade eller dykt upp från ingenstans. – Ett minst sagt knepigt vis att sätta ihop ett lag där alla spelare ska trivas med varandra på vardera position, konstaterar tränare Wenger.

Av samtliga matcher som spelats i år har laget vunnit två, spelat oavgjort en gång och förlorat fem.

Trots detta har spelare aldrig tvekat på att ställa upp. En mycket anmärkningsvärd passning som förtjänar all uppmärksamhet och heder. – Jag har aldrig varit med om ett lag vars spelare är lika hängivna som våra supportrar och det är fantastiskt med tanke på att samtliga spelare bor mellan 2,5 – 12 mil från Gustavsfors, säger ordförande Sören Nilsson.

Och efter bortasegern (2-3) mot Melleruds U-lag den 29 mars tycktes allt vara möjligt. Spelarna gjorde som vanligt och levererade trots motvind och ett olyckligt självmål. – Det kändes underbart härligt att ta poäng av Melleruds U-lag som gick obesegrade genom vår serie förra året. Det var också det enda laget i sexan vi kammade noll poäng emot ifjol, sammanfattar tränare Wenger sin kanske största prestigeseger hittills i Gustavsfors IF.

Att laget inte räckte ända vägen till avancemang i Distriktsmästerskapen är en annan historia. Laget har nu vänt blad och satsar för fullt på att göra resan mot övre halvan av division fem till en ny standard.

Till lördagens match den 25 april väntas tufft motstånd i form av SK Sifhällas juniorlag som vid senaste träningsmatchen i slutet av februari tvålade till Gustavsfors IF med 4-1. – Vi hamnade i underläge nästan omgående då deras sammanfogade spel överraskade oss, minns tränare Wenger.

Matchen börjar klockan 14.00 och i sedvanlig ordning är det fritt inträde på Björkvallen som inför premiärhelgen rustats upp på de flesta områden. – Det har aldrig varit så fint som det är nu uppe på Björkvallen, säger kioskansvarig Annika Nilsson.

Och fint är bara förnamnet. Bengtsfors Kommun har ställt upp med ett redigt röjningsarbete runt hela området och sållat bort ris, gran och annat bös men sparat ståtliga björkar som lyfter Björkvallen till skyarna. Som sig bör. Inte nog med det har privata insatser gjort området till en mer minnesvärd idrottsplats, ett exempel är omklädningsrummet och kiosken som fått sina nya och gamla namnskyltar. Mer om anläggningen utlovas i nästkommande artikel.

Söndagens löparfest blir årets första riktiga prövning för Gustavsfors IF som arrangerar Gustavsforsvarvet med fokus på att utveckla landsbygden. Bakom arrangemanget står initiativtagarna Linda Nilsson, Erik Knutsson, Henrik Jonsson, Mathias Gustafsson och undertecknad. Banans längd sträcker drygt åtta kilometer och är av blandad karaktär med björk- och granskog, snåriga och ogästvänliga stigar men också på småvägar genom hjärtat av samhället. Gustavsforsvarvet är med andra ord ett terränglopp att räkna med. En utmaning för den envisa.

Arrangemangets primära syfte är att utveckla landsbygden på mikronivå och samtidigt inspirera till långsiktiga idéer på en mer nationell nivå. Gustavsforsvarvet är därmed inte en vinstdrivande tävling utan ses som en investering för landsbygden och görs möjligt med hjälp av ideella krafter. En perfekt kombination av goda ting helt enkelt. Och i skrivande stund väntas ungefär hundra startande.

Har du också myror i brallan och älskar gräsrotsfotboll är det i Gustavsfors det händer denna helg. Ta mig på orden.

Skribent: Ragnar Kierkegaard Suttner

giflogo

Kategori: Okategoriserade


Inga kommentarer till “Premiärhelg på Björkvallen”

Kommentera
« »

Copyright Idrottsplats.se 2014 By vixxofsweden