Bloggen

Skicka en hälsning med ett idrottsplatsvykort

Publicerad den 24-08-31

Att skicka ett vykort från sin semestertripp till nära och kära var förr mer ett måste. Skickade man inget så visste ju inte alla att man var bortrest och man kunde beskriva sin vistelse. Likaså med julkort som skickades kors och tvär över hela riket. Man skrev ett brev, lade det i ett kuvert, skrev adressen, satte på ett frimärke och lämnade det sen i en gul brevlåda som Posten sen kom och samlade upp. Men med internet och sociala mediers frammarsch så har vykort och brev inte blivit lika populärt.

Skicka ett vykort med idrottsplatsmotiv


Vykort som visar järnvägsstationer, kyrkor, torg, turistmål, vyer över samhällen och inte minst fotbollsarenor var förr väldigt populära, åtminstone fram till 1960-talet. Men med åren så har det bara tryckts i mindre motiv. Däremot så har det blivit en grej som många samlar på. Här på idrottsplats.se så tyckte vi det var en rolig grej att göra som samlarsak så därför finns många av våra fina svenska idrottsplatser i en numrerade serie. Varför inte beställ några vykort och skicka till dina gamla lagkompisar? Behöver ni kuvert för att lägga era vykort i så kan ni beställa via https://www.kuvertland.se

Kuvertland


På Kuvertlands hemsida kan man även köpa annat som rör leverans av försändelser som till exempel packpåsar, bubbelkuvert och andra förpackningsmaterial. Kanske har ni en bok som ni vill skicka till en vän som fyller år, då kan det vara bra att packa den väl emballerat i en vadderad packpåse.



Här nedan följer några av platserna som vi valt ut.


Nr 2. Kamratvallen, Holmsund
Det norrländska fotbollslaget IFK Holmsund öppnade det norrländska fönstret när de klev upp i allsvenskan i mitten av 1960-talet. Det blev dock bara ett år. Kamratvallen har funnits kvar sen dess men revs hösten 2022

Nr 10. Lövåsvallen, Billingsfors
Den dalsländska bruksorten gjorde det omöjliga omöjligt när de i i mitten av 1940-talet tog sig upp till allsvenskan. Deras idrottsplats Lövåsvallen finns än idag kvar. Användes bl.a. i den svenska fotbollsfilmen Offside.

Nr 14. Örjans vall, Halmstad
VM i fotboll spelades i Sverige 1958. En av arenorna var Örjans vall i Halmstad. Arenan finns än idag kvar och är hemmaarena åt allsvenska Halmstads BK. Här tog Halmstads BK sitt tredje SM-Guld när de vann allsvenskan 1997.

Nr 60. Gamla Värendsvallen, Växjö
Det sista kortet i serien (mer kort kommer framöver) är Gamla Värendsvallen i Växjö. En fotbollsarena som revs 2013 men som var hemmaarena åt bl.a. Östers IF. I samband med en kvalmatch till allsvenskan 1964 mellan Östers IF och Hammarby IF kom över 21 000 åskådare till matchen.